Een stukje prachtig maatwerk waarbij geen één fiets hetzelfde is

Wikkit is een puur Nederlands merk en gevestigd in Egmond aan Zee. Wikkit ontwerpt en ontwikkelt zelf en produceert zoveel mogelijk in Europa. Wanneer jij een Wikkit koopt, koop je een eigenzinnig en voortuitstrevend product ontstaan vanuit passie voor het fietsen.

Wat maakt een Wikkit zo uniek en anders? De Wikkit wordt bedacht, getekend en getest in Egmond aan Zee. Wikkit ontwikkelt zelf, wij zijn klein en flexibel. We ontwerpen specifiek fietsen voor bepaald gebruik en altijd vanuit functioneel oogpunt met componenten die doordacht zijn en garant staan voor jarenlang fietsplezier.

Wij passen geen mountainbike aan voor het strand. Wij ontwerpen een fiets speciaal voor het strand en we maken een mountainbike speciaal voor ons vlakke land. Wij slijpen geen delen weg om een groter voorblad te kunnen monteren. Wij ontwerpen zodat er een groter voorblad gemonteerd kan worden. Wij kijken vooruit en houden niet vast aan wat vroeger ook wel in orde was. Strandfiets, gavelbike, all-terrain bike of geef het beestje een naam…..onze fietsen lusten elke ondergrond en gaan geen klim of afdaling uit de weg.

Wij hebben een eigenzinnige kijk op fietsen en strijden tegen de traditionele kijk op bepaalde fietsen. 

Als je kiest voor een Wikkit dan kies je voor oer Hollands gedachtengoed. Een stukje prachtig maatwerk waarbij geen één fiets hetzelfde is. Coole looks en fantastische rij-eigenschappen. Handgemaakt en sky-is-the-limit. Go Wikkit!

Overzicht van het Wikkit programma.

7X Gravel Race

Waar komt die naam 7X dan vandaan? 7X is een eerbetoon aan Ramses Bekkenk en tevens het geheime ingrediënt uit Coca Cola, het drankje waar de ontwerper liters van achterover klokte tijdens het ontwerpen, bedenken, testen en opbouwen.

L-Niño de strandfiets en alleskunner

De Wikkit L-Niño is de samensmelting van de eerste versie van de Q-Bomb en de Turbo. De grotere wielbasis blijft gehandhaafd. De hoeken zijn wat aangepast en de bovenbuis is ietsje korter gemaakt. Wat blijft is een lang en lage volbloed monstergravelbike, strandfiets of hoe je deze alleskunner ook wilt noemen.

Q-Bomb MK2

De Wikkit Q-Bomb is oorspronkelijk voor het strand ontworpen. Zijn rol is overgenomen door de L-Niño. De legendarische Q-Bomb, de eerste echte strandfiets, krijgt een nieuw leven als de Q-Bomb MK2. De mountainbike voor ons vlakke land.

N+1

Handgemaakt in Columbus Zona staal is deze road-plus fiets het klassieke wapen om zowel weg als off-road te trotseren. Zoals elke Wikkit volledig naar wens opgebouwd en klaar voor vele comfortabele kilometers.

De Wikkit en zijn habitat

Wil jij echt maatwerk dan kan dat ook!

Denk je dat je toch niet uit de voeten kunt op een van onze standaard modellen? Geen paniek, wij maken het echt ook op maat voor je. Heb je lange benen en een wat korter bovenlijf of misschien wel precies andersom? Wij kunnen voor jou de perfecte oplossing maken en het het hoeft niet eens ontzettend veel extra te kosten. We hebben een aantal prachtige voorbeelden voor je ter illustratie.

Misschien wil je wel de reis van je leven maken en wil je bepakt en bezakt op weg. Wij maken de reisvriend voor je.