De strandfiets en gravelbike gemaakt voor bijna elk terrein.

De Wikkit L-Niño is de samensmelting van de eerste versie van de Q-Bomb (2016) en de Turbo (2018). De grotere wielbasis blijft gehandhaafd. De hoeken zijn wat aangepast en de bovenbuis is ietsje korter gemaakt. Wat blijft is een lange en lage volbloed monstergravelbike, strandfiets of hoe je deze alleskunner ook wilt noemen. Het frame is gemaakt van 7005 aluminium.

Ook de carbon vork de “Dominator” is in eigen huis ontwikkeld. De vork heeft een mountainbike certificering en is geschikt voor het ruigere werk. Zowel frame als vork hebben de “BOOST” standaard. De inbouwhoogte van de voorvork laat ook toe dat een geveerde gravelvork (bijvoorbeeld RockShox Rudy) gemonteerd kan worden.

De Wikkit L-Niño is de snelste en beste strandfiets van Nederland en ver daarbuiten. Een voor het strand ontworpen geometrie. Geen omgebouwde mountainbike of gravelbike met krappe bandjes maar een volbloed alleskunner waarbij “aero zeker everything is”. Een racefiets op dikke banden. Comfortabel en toch bloedsnel. 

Ga je zomers gravelen in nederland en behoort de Veluwe tot een van de ritten? Op de L-Niño lach je iedereen uit. Daar waar de moderne gravelbike qua bandbreedte niet veel toe laat kun je in de Wikkit een serieus dikke band monteren. Wil je meer weten over de voordelen van een dikke band en de vooroordelen even van tafel vegen? Lees dan dit eens!

Wil je wat meer weten over de maatvoering, neem dan even contact op. Niet je lengte maar je lichaamsbouw maakt uit welke maat geschikt voor jouw is. Twijfel je dan hebben we altijd een fiets om eens goed te testen.

De alleskunner in aluminium

De snelle alleskunner uit de Wikkit stal. Als strandfiets onverslaanbaar en als gravelbike een geduchte concurrent voor de standaard gravelbikes met dunne bandjes. Het frame is voorbereid voor wat extra dragers en heeft mounts op de toptube.

Geometrie met een bijsluiter.

Staar je niet blind op een geometrie, zeker niet als je niet heel precies weet wat je moet lezen. Twijfel je , kom dan langs en maak een proefrit, of vertrouw op de mensen die het hebben bedacht….

Geometrie van de L-Niño

framemaatMLXL
wielmaat700 C 700 C 700 C
A: ZItbuis480530580
B: Zitbuishoek75º75º75º
C: Balhoofd lengte115120150
D: Balhoofdhoek68º68º68º
E: Effectieve bovenbuislengte564598612
F: Bottom bracket drop858585
G: Chainstay lengte465465465
H: Wielbasis112011501180
I: Reach411439457
J: Stack560565599
Tire Clearance29 x 2.3529 x 2.3529 x 2.35
As - standaard148 x 12 / 15 x 110148 x 12 / 15 x 110148 x 12 / 15 x 110

Wij krijgen vaak vragen over de geometrie van onze fietsen.

We vragen ons vaak af wat de consument er mee wil. Een geometrie zegt wel wat over een fiets en kan een indicatie geven van de rij eigenschappen, maar zonder dat je weet wat de componenten zijn heb je er nog weinig aan.

Onze fiets lijkt op geen andere fiets, dus geometrieën  naast elkaar leggen heeft weinig zin.

Even een voorbeeld: Fiets A heeft een zitbuis van 73 graden en fiets B heeft een zitbuis van 75 graden. Dan zou je verwachten dat je bij fiets B dichter boven het bracket zit. Maar dan blijkt fiets B een setback zadelpen te gebruiken en fiets A een rechte. Daarmee is de positie ten opzichte van het bracket ineens min of meer gelijk.

Nog een voorbeeld: Fiets A heeft een 440 mm reach en fiets B heeft een reach van 460mm. Dus op fiets B zit je langer. Alleen blijkt dan dat fiets B is gemaakt voor een stuurpen van 60mm en fiets A voor een stuurpen van 110mm. Op fiets B zit je dus korter.

En dan waren dit nog de simpele voorbeelden. Een fiets met een korte stuurpen stuurt anders dan met een lange stuurpen, en een luie balhoofdshoek anders dan een steile, maar een fiets met een luie balhoofdshoek en een korte stuurpen kan dan weer heel veel lijken op een fiets met een steile balhoofdshoek en een lange stuurpen.

Kortom, staar je niet blind op een geometrie, zeker niet als je niet heel precies weet wat je moet lezen. Twijfel je , kom dan langs en maak een proefrit, of vertrouw op de mensen die het hebben bedacht….

Wil jij echt maatwerk dan kan dat ook!

Denk je dat je toch niet uit de voeten kunt op een van onze standaard modellen? Geen paniek, wij maken het echt ook op maat voor je. Heb je lange benen en een wat korter bovenlijf of misschien wel precies andersom? Wij kunnen voor jou de perfecte oplossing maken en het het hoeft niet eens ontzettend veel extra te kosten. We hebben een aantal prachtige voorbeelden voor je ter illustratie.

Misschien wil je wel de reis van je leven maken en wil je bepakt en bezakt op weg. Wij maken de reisvriend voor je.