Een puur Nederlands merk uit Egmond aan Zee

Wikkit is een puur Nederlands merk en gevestigd in Egmond aan Zee. Wikkit ontwerpt en ontwikkelt zelf en produceert zoveel mogelijk in Europa. Wanneer jij een Wikkit koopt, koop je een eigenzinnig en vooruitstrevend product ontstaan vanuit passie voor het fietsen. Go Wikkit!

De koning van het strand

Ramses Bekkenk is zijn naam. De man die alle strandraces wel een keer gewonnen heeft en alle ins- en outs van het strandracen, mountainbiken en endurance-racen kent heeft al zijn kennis en ervaring als fietser en mechanieker gestoken in de ontwikkelen van Wikkit fietsen en componenten.

Wat maakt een Wikkit zo uniek en anders?

De Wikkit wordt bedacht, getekend en getest in Egmond aan Zee. Wij ontwikkelen zelf, zijn klein en flexibel. We ontwerpen specifiek fietsen voor bepaald gebruik. Wij ontwerpen, bedenken, vinden uit, testen goed en testen af. 

Wij passen geen mountainbike aan voor het strand. Wij maken een fiets speciaal voor het strand en we maken een mountainbike speciaal voor ons vlakke land. Wij slijpen geen delen weg om een groter voorblad te kunnen monteren. Wij ontwerpen een frame zodat er een groter voorblad gemonteerd kan worden. Wij kijken vooruit en houden niet vast aan wat vroeger ook wel in orde was. 

Wij hebben een eigenzinnige kijk op fietsen en strijden tegen de traditionele kijk op bepaalde fietsen. 

Als je kiest voor een Wikkit dan kies je voor oer Hollands gedachtengoed. Een stukje prachtig maatwerk waarbij er geen één fiets hetzelfde is. Coole looks en fantastische rij-eigenschappen. Handgemaakt en sky-is-the-limit.

Wanneer jij een Wikkit koopt, koop je een eigenzinnig en vooruitstrevend product ontstaan vanuit passie voor het fietsen. Go Wikkit!

Winnaars

Wikkit fietsen hebben Egmond-Pier-Egmond gewonnen bij dames (2x), zijn Europees kampioen bij mannen en dames geworden en Nederlands kampioen bij Dames.

Testcentrum

In onze showroom in Egmond aan Zee in de winkel van de Beach Bastards hebben we van alle modellen wel een exemplaar staan waar je even op kunt proefrijden. Je kunt op goed geluk even langs komen of je maakt even een afspraak. Ons maakt het niet uit.  Je bent meer dan welkom .

Maatwerk

Wikkit is bekend van de strandfietsen maar we doen veel meer dan het maken van een snelle en goede fiets voor op het strand. Wil je meer weten wat wij voor jouw fietsplezier kunnen betekenen kom dan een keer naar de Beach Bastards Shop in Egmond aan Zee.

Bij Wikkit ontwikkelen we zelf onze fietsen.

We zijn bekend geworden door de strandfiets.

Wikkit is allereerst ook begonnen met het ombouwen van een mountainbike naar een strandfiets zoals de meesten het doen. Net als de meesten het nu nog steeds doen door een mountainbike te voorzien van een ongeveerde vaak hoge voorvork en wat ander knip en plakwerk. Het grote verschil met onze strandfietsen en de fietsen van collega’s is de hoogte (over liever gezegd de laagte) van de fiets en de wielbasis van de fiets. Collega’s bouwen korte nerveuze hoge fietsen, wij geloven in stabilteit en een lage zit….

Na het eerste model de Zonkey uit 2012 zijn we zelf verder gaan ontwikkelen tot uiteindelijk de 3e generatie Q-Bomb in 2017. Stap voor stap en met kleine aanpassingen zijn we in 2018 aangekomen bij de Turbo en hebben we in de loop van 2019 nog een model toegevoegd aan de Wikkit Collectie de L-Niño en staat er ook een stalen gravelbike op het programma. In 2022 is er ook een carbon model toegevoegd aan onze modellen. In 2023 verschijnt er een nieuw aluminium model…… Go Wikkit!

We kiezen bewust voor produktiemethoden die snel aan te passen zijn en maatwerk mogelijk maken. Zo kunnen we ook in carbon voor jou de perfecte fiets op maat maken.

Wikkit Q-Bomb in 2017

Alleskunners en meer

Wikkit fietsen zijn alleskunners. Piloten van de fietsen bewijzen hetzelfde door eigenlijk alles met de Wikkit te doen. Heel simpel gezegd zijn de in Egmond aan Zee ontworpen fietsen langer en lager dan al wat er anders rond fietst. De fietsen weren zich ook kranig in het gehypte gravelbike segment.